Kancelarija za energetski menadžment opštine Vrbas - eevrbas.org

Predstavnik kancelarije za energetski menadžment opštine Vrbas na konferenciji u Briselu za lokalno energetsko planiranje u organizaciji Evropske komisije

Predstavnik kancelarije za energetski menadžment opštine Vrbas na konferenciji u Briselu za lokalno energetsko planiranje u organizaciji Evropske komisije

Predstavnik kancelarije za energetski menadžment opštine Vrbas  dip.inž.maš.-master Nikola Vujović  prisustvovao je konferenciji u Briselu za lokalno energetsko planiranje u organizaciji Evropske komisije. Od strane EU Delegacije u Srbiji je odabrano  šest predstavnika lokalnih samouprava iz Srbije za učešće u ovom studijskom putovanju. 

Pored predstavnika opštine Vrbas , Republiku Srbiju je predstavljao još pet izabranih predstanika opština: Valjevo, Zrenjanin, Varvarin, Paraćin i Prijepolje.  U sklopu programa Local Administration Facility (LAF) organizovano je studijsko putovanju pod nazivom „Energetska politika na lokalnom nivou” koje  je održano od 29. do 31.  januara  2014. godine u Briselu. The Local Administration Facility (LAF) podržava organizaciju seminara, konferencija i studijskih putovanja regionalnih i lokalnih predstavnika, omogućava posete evropskim institucijama i sastanke sa  vodećim predstavnicima lokalnih i regionalnih vlasti u EU, kako bi se povećalo razumevanje o tome šta EU zastupa na regionalnom i lokalnom nivou.

Cilj konferencije je da se objasni politika Europske unije i strategija na lokalnom nivou u cilju jačanja njihovih kapaciteta za upravljanje energijom .

Ova konferencija je doprinela da donese relevantne pravne tekovine EU u domenu energetike bliže lokalnim zajednicama u zemljama Zapadnog Balkana , omogućavajući im bolje razumevanje relevantne energetske politike EU , posebno u oblasti energetske efikasnosti ( Direktiva 2012/27/EU Evropskog parlamenta i Saveta o energetskoj efikasnosti , energetskim karakteristikama zgrada Direktiva 2010/31/EU ) i obnovljivih izvora energije ( Nova Direktiva 2009/28/EC o izmenama Obnovljivi izvori energije i naknadno ukida Direktive 2001/77/EC i 2003/30 / EK ) .

 Štaviše , konferencija je pružila primere dobre prakse na lokalnom nivou i mogućnost razmene iskustava i umrežavanje . Pored toga , ona je podržala nova partnerstva i mogućnosti saradnje. Tokom održavanja konferencije izvšena je prezentacija dosadašnjeg rada Kancelarije za energetski menadžment opštine Vrbas, planova i programa u oblasti energetskog planiranja koje je uradila opština Vrbas, te planiranih aktivnosti za budući period.

 

Ciljna grupa ove konferencije su bile zemlje Zapadnog Balkana kao potencijalne buduće članice EU.

 

Postavite pitanje

Ako imate pitanja u vezi uštede energije, energetski efikasne gradnje, obnovljivih izvora energije i sl. popunite obrazac za upit, a opštinski energetski menadžment će Vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku.

Energetski konsalting

Kancelarija za energetski menadžment opštine Vrbas u okviru svojih usluga građanima opštine Vrbas pruža konsultantske usluge o gradnji i rekonstrukciji objekata prema principima energetske efikasnosti. 
OBNOVLJIVI IZVORI ENERGIJE

U koji vid obnovljivih izvora energije bi najpre investirali?

211
Solarterm
102
Geotermalna
96
Solarne energane
46
Energija vetra
40
Energija vode
34
Fotovoltaik
33
Biogorivo
22
Biogas
1 glas
MERE UNAPREĐENJA EE

Koju biste meru unapređenja energetske efikasnosti prvo primenili u svom domaćinstvu?

332
Poboljšanje toplotne izolacije objekta
109
Zamena stolarije
74
Ugradnja solarnih panela
36
Zamena klasičnih sijalica sa vlaknom energetski efikanim sijalicama
36
Zamena energenta uz upotrebu visoko efikasnih kotlova za grejanje objekta
28
Zamena starih električnih uređaja sa novim visoke efikasnosti
1 glas

Kontakt

  • KEM
  • Opština Vrbas
 
Adresa KEM Vrbas
M. Tita 89
Vrbas, 21460
Srbija
 
email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
 
Adresa OPŠTINA VRBAS
M. Tita 89
Vrbas, 21460
Srbija
 
email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

EE POOL mreža

EE pool EE pool
EE pool Knaufinsulation
EE pool URSA
Vaillant Srbija  

 

EE Info tačka

U kancelariji opštinskog energetskog menadžmenta formirana je EE info tačka gde se građani mogu informisati o energetskoj efikasnosti, doći do što više kvalitetnih informacija, kako bi gradili/renovirali svoje objekte na energetski efikasan način, te što efikasnije koristili energiju u domaćinstvu.
KEM Vrbas Info Tačka