Kancelarija za energetski menadžment opštine Vrbas - eevrbas.org

Oko 100 lokalnih samouprava prijavilo projekte za sredstva iz Fonda za unapređenje energetske efikasnosti

 

Oko 100 opština u Srbiji prijavilo je projekte oblasti efikasnog korišćenja energije po Javnom pozivu za dodelu sredstava iz budžetskog Fonda za unapređenje energetske efikasnosti radi njihovog finansiranja u 2014. godini.

Rok za prijavu projekata trajao je 20 dana, do 20. februara, a komisija, koja sada pregleda prispele prijave – projekte, odluku o izboru projekata doneće 10. marta.

Raspoloživa sredstva za ove namene iznose 180 miliona dinara. Maksimalan iznos sredstava koje može dobiti lokalna samouprava koja se nalazi u devastiranom području je 18 miliona dinara (100%), odnosno 15 miliona dinara (70%) za projekte u ostalim lokalnim samoupravama.

Opština Vrbas je konkurisala sa projektom zamena fasadne stolarije na objektu osnovne škole ‘’Svetozar Miletić’’ u Vrbasu.

Neki od kriterijuma za izbor projekata su očekivana ušteda energije u kWh na godišnjem nivou, vrsta objekta od javnog značaja, udeo sopstvenog učešća jedinice lokalne samouprave u ukupnoj investiciji, za kategorije projekta unapređenja termičkog omotača, zamene sistema ili dela sistema grejanja efikasnijim sistemom, unapređenja, odnosno modernizacije sistema unutrašnjeg osvetljenja, unapređenja termičkog omotača i energetskih sistema putem kombinovanja mera, modernizacije sistema javnog osvetljenja u gradovima i opštinama i instalacije solarnih kolektora za grejanje potrošne tople vode.

Jedinice lokalne samouprave čiji projekti budu izabrani imaće rok od 30 dana za objavu javne nabavke za odabir izvođača radova od dana potpisivanja ugovora sa Ministarstvom energetike, razvoja i zaštite životne sredine.

 

Postavite pitanje

Ako imate pitanja u vezi uštede energije, energetski efikasne gradnje, obnovljivih izvora energije i sl. popunite obrazac za upit, a opštinski energetski menadžment će Vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku.

Energetski konsalting

Kancelarija za energetski menadžment opštine Vrbas u okviru svojih usluga građanima opštine Vrbas pruža konsultantske usluge o gradnji i rekonstrukciji objekata prema principima energetske efikasnosti. 
MERE UNAPREĐENJA EE

Koju biste meru unapređenja energetske efikasnosti prvo primenili u svom domaćinstvu?

332
Poboljšanje toplotne izolacije objekta
109
Zamena stolarije
74
Ugradnja solarnih panela
36
Zamena klasičnih sijalica sa vlaknom energetski efikanim sijalicama
34
Zamena energenta uz upotrebu visoko efikasnih kotlova za grejanje objekta
28
Zamena starih električnih uređaja sa novim visoke efikasnosti
1 glas
OBNOVLJIVI IZVORI ENERGIJE

U koji vid obnovljivih izvora energije bi najpre investirali?

211
Solarterm
101
Geotermalna
96
Solarne energane
46
Energija vetra
40
Energija vode
34
Fotovoltaik
33
Biogorivo
22
Biogas
1 glas

Kontakt

  • KEM
  • Opština Vrbas
 
Adresa KEM Vrbas
M. Tita 89
Vrbas, 21460
Srbija
 
email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
 
Adresa OPŠTINA VRBAS
M. Tita 89
Vrbas, 21460
Srbija
 
email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

EE POOL mreža

EE pool EE pool
EE pool Knaufinsulation
EE pool URSA
Vaillant Srbija  

 

EE Info tačka

U kancelariji opštinskog energetskog menadžmenta formirana je EE info tačka gde se građani mogu informisati o energetskoj efikasnosti, doći do što više kvalitetnih informacija, kako bi gradili/renovirali svoje objekte na energetski efikasan način, te što efikasnije koristili energiju u domaćinstvu.
KEM Vrbas Info Tačka