Energy Management Office of the Municipality of Vrbas - eevrbas.org

Predstavnik kancelarije za energetski menadžment opštine Vrbas na konferenciji u Briselu za lokalno energetsko planiranje u organizaciji Evropske komisije

Predstavnik kancelarije za energetski menadžment opštine Vrbas na konferenciji u Briselu za lokalno energetsko planiranje u organizaciji Evropske komisije

Predstavnik kancelarije za energetski menadžment opštine Vrbas  dip.inž.maš.-master Nikola Vujović  prisustvovao je konferenciji u Briselu za lokalno energetsko planiranje u organizaciji Evropske komisije. Od strane EU Delegacije u Srbiji je odabrano  šest predstavnika lokalnih samouprava iz Srbije za učešće u ovom studijskom putovanju. 

Pored predstavnika opštine Vrbas , Republiku Srbiju je predstavljao još pet izabranih predstanika opština: Valjevo, Zrenjanin, Varvarin, Paraćin i Prijepolje.  U sklopu programa Local Administration Facility (LAF) organizovano je studijsko putovanju pod nazivom „Energetska politika na lokalnom nivou” koje  je održano od 29. do 31.  januara  2014. godine u Briselu. The Local Administration Facility (LAF) podržava organizaciju seminara, konferencija i studijskih putovanja regionalnih i lokalnih predstavnika, omogućava posete evropskim institucijama i sastanke sa  vodećim predstavnicima lokalnih i regionalnih vlasti u EU, kako bi se povećalo razumevanje o tome šta EU zastupa na regionalnom i lokalnom nivou.

Cilj konferencije je da se objasni politika Europske unije i strategija na lokalnom nivou u cilju jačanja njihovih kapaciteta za upravljanje energijom .

Ova konferencija je doprinela da donese relevantne pravne tekovine EU u domenu energetike bliže lokalnim zajednicama u zemljama Zapadnog Balkana , omogućavajući im bolje razumevanje relevantne energetske politike EU , posebno u oblasti energetske efikasnosti ( Direktiva 2012/27/EU Evropskog parlamenta i Saveta o energetskoj efikasnosti , energetskim karakteristikama zgrada Direktiva 2010/31/EU ) i obnovljivih izvora energije ( Nova Direktiva 2009/28/EC o izmenama Obnovljivi izvori energije i naknadno ukida Direktive 2001/77/EC i 2003/30 / EK ) .

 Štaviše , konferencija je pružila primere dobre prakse na lokalnom nivou i mogućnost razmene iskustava i umrežavanje . Pored toga , ona je podržala nova partnerstva i mogućnosti saradnje. Tokom održavanja konferencije izvšena je prezentacija dosadašnjeg rada Kancelarije za energetski menadžment opštine Vrbas, planova i programa u oblasti energetskog planiranja koje je uradila opština Vrbas, te planiranih aktivnosti za budući period.

 

Ciljna grupa ove konferencije su bile zemlje Zapadnog Balkana kao potencijalne buduće članice EU.

 

Contact

  • EMO
  • Municipality of Vrbas
 
Adresa EMO Vrbas
M. Tita 89
Vrbas, 21460
Serbia
 
email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 
Adresa Municipality of Vrbas
M. Tita 89
Vrbas, 21460
Serbia
 
email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

EE POOL

EE pool EE pool
EE pool Knaufinsulation
EE pool URSA

 

EE Info point

U kancelariji opštinskog energetskog menadžmenta formirana je EE info tačka gde se građani mogu informisati o energetskoj efikasnosti, doći do što više kvalitetnih informacija, kako bi gradili/renovirali svoje objekte na energetski efikasan način, te što efikasnije koristili energiju u domaćinstvu.
KEM Vrbas Info Tačka